זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 ראש גדול של כרובית, מחולק לפרחים קטנים
- 1 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה מגוררת
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כף תערובת תיבול איטלקי (או אורגנו + תימין + בזיליקום מיובשים ומעורבבים יחד)
- 4 ביצים
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת לביבות כרובית וגבינה אפויות:
מתכון ל-30 לביבות
צפו באופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. במעבד מזון, טוחנים את פרחי הכרובית ל"אורז" או מגררים את פרחי הכרובית בפומפייה. מניחים את אורז הכרובית בכלי שמתאים למיקרוגל, מכסים ומחממים במשך 10 דקות. מעבירים לקערה גדולה ונותנים לאורז להצטנן במשך 5 דקות.
3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הלביבות ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל לעיסה אחידה.
4. יוצרים מהעיסה 30 לביבות בצורת אצבעות עבות בגודל שווה, ומסדרים אותן בתבנית.
5. אופים במשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מגישים חם או בטמפרטורת בחדר עם קטשופ, מטבל פיצה או שמנת חמוצה.