רכיבים
- 2 כוסות סיידר תפוחים
- 5 כוסות קמח, מנופה
- 1 כף אבקת אפייה
- 2 כפיות קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 60 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
- 1/3 כוס רוויון
- 2 ביצים
- שמן קנולה לטיגון
- לציפוי:
- 1 כוס סוכר
- 1/2 1 כפות קינמון טחון
אופן הכנת דונאטס סיידר תפוחים וקינמון:
1. בסיר גדול, מביאים את הסיידר לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, עד שהנוזלים מצטמצמים לכוס אחת, במשך 8-10 דקות. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים במהירות נמוכה את הקמח עם אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט, המלח והסוכר.
3. מוסיפים למיקסר את הסיידר, החמאה, הרוויון, הביצים, ומערבבים עד לקבלת בצק חלק, במשך 3-4 דקות.
4. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ועוטפים ישירות בניילון נצמד. שומרים במקרר עד להתייצבות במשך 30 דקות.
5. מחממים 7.5 ס"מ של שמן בסיר בינוני על אש בינונית, עד שהמדחום מסמן 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה ב-3 שכבות של נייר סופג.
6. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, ובאמצעות רינג או כוס בקוטר 2.5 ס"מ, קורצים עיגולים מהבצק.
7. כשהשמן חם, מטגנים את עיגולי הבצק בקבוצות קטנות במשך 6-8 דקות כל אחד, עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים לתבנית המוכנה ומצננים במשך דקה.
8. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי, ומגלגלים בו את הסופגניות כשהן עדיין חמות. מגישים מיד.