Homemade

צ'יפס סלק פריך: חטיף ביתי אפוי ב-10 דקות

במקום לטגן - אופים ובמקום תפוחי אדמה, סלק. התוצאה: חטיף ביתי שהכי טעים להגיש עם מטבלים חמצמצים על בסיס יוגורט ולנשנש באמצע הלילה בלי נקיפות מצפון (מתכונים, אוכל)

|
7
| כיכר השבת |
צ'יפס סלק פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2-4 סלקים, קלופים
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן זית

אופן הכנת צ'יפס סלק פריך:

1. מחממים את התנור ל-120 מעלות, ומשמנים שתי תבניות אפייה בשמן זית.

2. בעזרת מנדולינה, פורסים את הסלקים לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ, מסדרים את הפרוסות בשתי התבניות המוכנות, ומשמנים את פרוסות הסלק במעט מאוד שמן זית - למטרה זו כדאי להשתמש בתרסיס שמן.

3. מתבלים במלח (ותבלינים אהובים נוספים, אם רוצים), ואופים במשך שעה ו-15 דקות את שתי התבניות יחד, על 2 מדפי תנור שונים. לאחר שעה ורבע, מחליפים את מיקומן של התבניות ואופים במשך שעה ו-15 דקות נוספות. חצי שעה לפני תום זמן האפייה, בודקים תכופות ומסירים מהתנור פרוסות שהפכו כבר לצ'יפס פריך - כדי שלא יישרפו.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
חרטטנים בשביל זה אפעיל תנור 3 שעות,?? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לא משהו
חחחח רק בישראל כותבים לך במתכונים של 10 דקות הכנה שלוש שעות חחח יפה ששמת לב
אמיתי
2
הכנתי לפי ההוראות בדיוק! גם לאחר 3 שעות הצ’יפס לא היה מוכן ויצא סביר מינוס. 👎🏼
זיו
1
מקלף... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל כהן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות