רכיבים
- 450 גרם חצילים, פרוסים לעיגולים בעובי 5 ס"מ
- 225 זוקיני / קישואים, פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
- 1/4 כפית מלח
- 4 כפיות שמן זית
- 225 גרם פסטה מסוג פנה או ספגטי
- 1/2 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 אנשובי, קצוצים דק
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 800 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
- 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים
- 2 כפות צלפים
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן הכנת פסטה עם ירקות ברוטב דרום איטלקי:
1. מסדרים את פרוסות הקישואים והחצילים בשכבה אחת על מגבות נייר, מתבלים במעט מלח ולוחצים מעל בעדינות עם מגבת נייר נוספת לספיגת הנוזלים, ומניחים את הירקות למנוחה במשך 20 דקות.
2. מחממים את התנור ל-230 מעלות, מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, ומשמנים קלות את הניירות. מסדרים את הקישואים והחצילים בתבניות נפרדות, ומברישים ב-2 כפיות שמן זית את הקישואים והחצילים. ממקמים את 2 התבניות בתנור ואופים יחד במשך כ-20 דקות, עד שהירקות מזהיבים ומתרככים. באמצע האפייה, מחליפים בין המיקומים של התבניות בתנור. מוציאים וקוצצים גס את הירקות.
3. במקביל, מבשלים את הפסטה במים מומלחים היטב לפי ההוראות שעל האריזה ומכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
4. מחממים את 2 כפיות השמן הנותרות במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את השום, האנשובי והאורגנו ומבשלים יחד במשך דקה.
5. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הזיתים, הצלפים והצ'ילי הגרוס ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, כך שהנוזלים יבעבעו קלות.
6. מוסיפים לרוטב את החצילים, הקישואים, הפסטה המבושלת והפטרוזיליה הקצוצה, מתבלים במלח (זכרו שהאנשובי מלוחים, כך שאין צורך להמליח יותר מדי) ופלפל שחור, לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים חם.