רכיבים
- 2 זוקיני / קישואים קטנים
- 160 גרם טונה בשמן, מסוננת
- 1 גבעול סלרי, קצוץ
- 1 בצל שאלוט / בצל סגול קטן, קצוץ
- 1/4 כפית שמיר טרי קצוץ או מיובש
- 1/2 כף עלי פטרוזיליה
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 עגבנייה, קצוצה
- לנוהגים בהיתר: 1/3 כוס גבינת פרמזן / גבינה צהובה
- מלח
אופן הכנת סירות זוקיני במילוי טונה וירקות:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חוצים לשניים כל זוקיני / קישוא, ובעזרת כף, מסירים את החלק הפנימה כך שיתקבלו "סירות" ריקות. מסדרים את החצאים הריקים בתבנית, משמנים קלות כל אחד מהם ומעבירים לתנור למשך 15-20 דקות. הזוקיני צריכים להיות שחומים קלות, רכים, אך לא נימוחים, כך שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. מסירים מהתנור.
3. במקביל, מכינים את המילוי: בקערה, מערבבים יחד את הטונה, הסלרי, הבצל, השמיר, הפטרוזיליה ומיץ הלימון.
4. מכוונים את התנור למצב גריל, וממלאים כל אחד מהזוקיני במילוי הטונה. מפזרים מעל את העגבניות, מתבלים במלח לפי הטעם והנוהגים בהיתר יוכלו להוסיף גבינת פרמזן.
5. מחזירים את התבנית לתנור לצלייה קצרה של 2-3 דקות ומוציאים. מגישים מיד.