רכיבים
- 2 חלבוני ביצה (70 גרם), בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית (3 גרם) תמצית וניל
- צבע מאכל אדום
- 120 גרם שוקולד מריר
אופן הכנת שושני מרנג ושוקולד:
23-25 שושני מרנג
1. מחממים את התנור ל-95 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף. בהדרגה, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את תמצית הווניל וכמה טיפות של צבע מכל אדום ומקציפים לערבוב.
3. הופכים שק זילוף עם צנתר כוכב גדול בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים בחלק הפנימי 4 שורות של צבע מאכל אדום (ראו סרטון). מעבירים את הקצפת לשק.
4. בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים שושנים בקוטר 5 ס"מ - מתחילים מהמרכז והחוצה במעגלים.
6. אופים במשך 90 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את מקצפות המרנג בתנור עד שהתנור מתקרר לחלוטין - במשך 2-3 שעות או אפילו לילה שלם.
7. ממיסים את השוקולד בסיר כפול (בן מארי).
8. טובלים את תחתיות שושני המרנג בשוקולד ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד יתקבע על השושנים. מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.