עשרות בתי ספר מוסלמים וחרדים במעמד מוכר שאינו רשמי עתרו בערב החג לבית המשפט העליון נגד שר החינוך, שר האוצר, השרה לשוויון חברתי וועדת הכספים של הכנסת בטענה כי הופלו לרעה כתוצאה מההחלטה להעביר תקציב של 50 מיליון ש"ח רק לבתי הספר הנוצרים הנמצאים במעמד משפטי זהה.
שתי עתירות בעניין זה הוגשו בידי בתי ספר מכל רחבי הארץ המייצגים 22,000 תלמידים מהמגזר המוסלמי והמגזר החרדי; האחת יחד עם פורום המוכש"ר המייצג את מוסדות החינוך במעמד מוכר שאינו רשמי, באמצעות עו"ד ראנטו יאראק, והשנייה, באמצעות עו"ד ד"ר דודי תדמור.
במסגרת העתירות, מתבקש בית המשפט העליון להוציא צו על תנאי לפיו ינמקו השרים בנט, כחלון וגמליאל מדוע לא יתוקצבו כל בתי הספר מקרב מוסדות החינוך המוכרים שאינם רשמיים בסכום זהה "לפי תלמיד", לזה שנקבע ביחס לתלמידי בתי הספר הנוצרים,בהתאם לתוספת התקציבית הייחודית שאושרה בידי ועדת הכספים של הכנסת לפני כחודשיים.
בעתירות נטען כי התלמידים בבתי הספר מהמגזר המוסלמי ומהמגזר החרדי משתייכים, מבחינה סוציו-אקונומית, לזרמים החלשים ביותר מקרב כלל מוסדות החינוך המוכרים שאינם רשמיים, ועל כן תמוה כי הם אלה הנפגעים לרעה מהאפליה הפסולה ביחס לבתי הספר הנוצרים.
לדבריהם התוספת התקציבית הייחודית לבתי הספר הנוצרים היא כתוצאה מהסכם פשרה שנחתם בידי מנכ"לית משרד החינוך בעקבות שביתת בתי הספר הנצרים בראשית שנת הלימודים הקודמת, המצויים במצוקה תקציבית דומה לבתי הספר העותרים, וכי בניסיון לטשטש את ההפליה בתיקצוב מוסדות החינוך השונים, הועברו הכספים דווקא דרך המשרד לשוויון חברתי, ולא דרך משרד החינוך כנדרש על פי החוק.
העותרים אינם מלינים נגד ההחלטה למתן תקציב נוסף לבתי הספר הנוצרים, אך הם טוענים אין שוני רלבנטי המצדיק הקצאת כספים לתלמידי החינוך הנוצרי בלבד, ועל כן דורשים לתקצב באופן דומה גם את שאר התלמידים הלומדים ביתר בתי הספר המוכרים שאינם רשמיים.
התוספת התקציבית שאושרה לבתי הספר הנוצרים מיועדת לכ- 19,000 תלמידים בלבד, ומשמעות הדבר היא כי אם יחולקו 50 מיליון ש"ח ב-19,000, זוכה כל תלמיד נוצרי הלומד בבתי ספר אלה לתוספת תקציבית של 2,631 ש"ח, מה שמחייב להעניק אותו סכום בדיוק לכל תלמיד במוסד מוכש"ר אחר.
דוד שרפר, יו"ר פורום המוכש"ר, אומר כי עשרות אלפי תלמידים עומדים נדהמים כיצד הממשלה מקפחת את זכויותיהם וגורמת להעדפה לבני דת אחת על פני דתות אחרות, כשמדובר בבתי ספר הזוכים גם כך לפחות ממחצית התקציב של כל תלמיד בישראל: "אנו מאמינים כי לאחר ששופטי בית המשפט העליון ילמדו את הנושא, הם לא יוכלו להישאר אדישים לאפליה קשה זו".
עלא דין ג'בר, מנהל מוסד ממזרח ירושלים אומר כי העובדה שממשלת ישראל בחרה להעניק את התקציב המיוחד רק לתלמידים הנוצרים ולהתעלם מהתלמידים המוסלמים היא שערוריה. ישנם אלפי תלמידים הסובלים מקיפוח נוראי ופגיעה באיכות הלימוד והמדינה בוחרת להעדיף את הצלב על פני הסהר. יש פה אפליה ברורה שחייבת להיעצר בידי שופטי בג"ץ".