זה לא סוד שליין יש טונות של יתרונות בריאותיים מוכחים, כמו סיוע בירידה במשקל ושיפור מערכת העיכול, אבל עוד לפני שאתם לוקחים לגימה של 'שיראז', עצרו רגע והריחו את ארומת היין - רק תרוויחו מזה.
במסגרת מחקר חדש שפורסם בכתב העת Frontiers in Human Neuroscience, חוקרים ממרפאת קליבלנד ואוניברסיטת קוויבק, בדקו נתוני MRI של קבוצת סומליירים - מלצרי יינות מומחים. לפי הממצאים, הסומליירים נמצאים בסיכון נמוך יותר לפתח מחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון ודמנציה בשלב מאוחר יותר בחיים.
למה? כיוון שהסומליירים מאומנים להשתמש בזיכרון חוש הריח כדי להבחין בין סוגים שונים של יין. חלק זה של המוח אינו בא לידי שימוש כאשר חושים אחרים, כמו מגע, מראה וצליל, נמצאים בפעולה. אז בזמן שאתם משתמשים באפכם לזיהוי זני ענבים, אתם בעצם מפעילים חלק בלתי מנוצל של המוח, מה שעוזר לשמור את המוח חד ולהגן עליו מפני מחלות ניווניות.