רכיבים
- למוס:
- 450 גרם עגבניות קטנות ובשלות, חתוכות לרבעים
- 2-3 שיני שום, פרוסות
- 1/2 צרור בזיליקום
- 2 ענפי טרגון
- 2-3 ענפי תימין
- 1 כוכב אניס
- 1/2 3 עלי ג'לטין / 1 שקית ג’לטין (14 גרם)
- 1 כוס שמנת צמחית
- מלח ופלפל שחור
- לקרמבל:
- 15 גרם מרגרינה / מחמאה קרה
- 3-4 כפות קמח
- 1/2 צרור בזיליקום
- קורט סוכר
- לא בראש השנה: 4 אגוזי מלך שלמים
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מוס עגבניות צלויות לקרמבל בזיליקום:
הכנת המוס:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות. מסדרים את רבעי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ועליהן מפזרים את פרוסות השום. מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 15-20 דקות.
2. מעבירים את תערובת העגבניות הצלויות למיקסר, וטוחנים למחית.
3. מעבירים לסיר את מחית העגבניות יחד עם עשבי התיבול - בשלמותם - וכוכב האניס. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. נותנים לתערובת לעמוד במשך 15 דקות.
4. ממיסים את הג'לטין ב-70 מ"ל מים קרים, ומערבבים בעדינות לתערובת העגבניות עד לשילוב מלא. מסירים את עשבי התיבול וכוכב האניס ממחית העגבניות.
5. מקציפים את השמנת הצמחית לקצפת יציבה, ובעזרת מרית, מקפלים אותה לתוך מחית העגבניות.
6. מחלקים את התערובת לכוסות אישיים, ומעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות.
הכנת הקרמבל:
7. מחממים את התנור ל-150 מעלות, ובמקביל טוחנים את הבזיליקום במעבד מזון או מוט בלנדר (אם המנה לא מוגשת בראש השנה - מוסיפים את האגוזים).
8. מוסיפים למעבד המזון את שאר מרכיבי הקרמבל וטוחנים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים קמח אם הוא רטוב מדי.
9. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה אחת. אופים במשך 5-7 דקות, ומוציאים לצינון.
סמוך להגשה, מחלקים את הקרמבל בין כוסות המוס ומגישים.