רכיבים
- 6 פרוסות פילה סלמון טרי בעובי 5 ס"מ
- 1 כוס יין לבן
- מלח גס
- שמן זית
- 15 עלי מרווה
- 1 ראש כרובית שלמה
- 15 שיני שום
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומסדרים את נתחי הסלמון בתבנית חסינת אש. מזלפים מעל שמן זית בשפע, מתבלים במלח, מפזרים מעל את עלי המרווה ויוצקים על הכל את היין.
2. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 20 דקות בלבד.
הכנת קרם הכרובית:
3. במקביל, מניחים את הכרובית בשלמותה, ללא העלים, בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהכרובית רכה מאוד.
4. מסננים את המים, ומעבירים את הכרובית בשלמותה למעבד מזון יחד עם שיני השום. מזלפים שמן זית, מתבלים במלח וטוחנים עד לקבלת קרם חלק. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
יוצקים בנדיבות מקרם הכרובית לצלחת אישית, ומעל מניחים פרוסת סלמון.
סלט צבעוני ומרענן
מרכיבים:
2 כוסות שעועית קפואה, מופשרת
1 גמבה, פרוסה דק
1 פלפל צהוב, פרוס דק
1 כוס זיתי קלמטה
1 בצל סגול, פרוס דק
1 לימון, סחוט היטב
שמן זית
מלח
אופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים יחד לסלט ומתבלים רק סמוך להגשה. ניתן להגיש עם עם רצועות טונה אדומה צרובה מעל.