ביום רביעי האחרון הודיעה חברת אסם כי במסגרת בדיקות בקרת איכות שגרתיות מלפני שבועיים – עלה חשד לזיהום סלמונלה באחד מקווי הייצור שלה במפעל סלטי צבר בקרית גת. מאז כבר הפך החשש לממשי ובמשרד הבריאות החליטו בצעד מעשי לפרסם את מספרי המוצרים זאת למרות טענות החברה שהם לא הגיעו כלל למדפים.
ב"ידיעות אחרונות" פנו לחברת אסם כבר בתחילת המשבר בבקשה לפרסם את מספר האצוות ותאריכי ייצור ותפוגה של הסדרות לגביהן יש חשש לזיהום. אך באסם סירבו. החברה טענה כי "מאחר ומדובר בתוצרת שטרם נארזה לאריזות, טרם נתנו אצוות ותאריכי ייצור ותפוגה לתוצרת. אין כל חשש שהתוצרת יצאה את פתח המפעל כי כולה הועברה להסגר בהמתנה לקבלת תשובה ודאית מהמעבדה".
במקביל פנה העיתון גם למשרד הבריאות בדרישה לחייב את חברת אסם לפרסם את הנתונים – כפי שמצא לנכון לעשות הרגולטור בפרשת יונילוור – מהלך שהוביל בסופו של דבר להתפתחות דרמטית. שכן, מרגע פרסום מספרי האצוות לציבור הסתבר כי אכן זלגו מוצרים שהיו בהסגר הישר למדפים ב"יש חסד" באזור פתח תקווה.
מאז ההודעה בשבוע שעבר, התקבלה הודעה רשמית מאסם כי אכן נמצא זיהום בחיידק סלמונלה, אך למרות זאת בחברה לא ראו לנכון לשתף את כל מידע המוצרים
בתגובה נמסר מחברת אסם: "צבר התנהלה בשקיפות מול משרד הבריאות מהרגע הראשון, מסרה לו את כל המידע ופעלה על פי הנחיותיו. המוצרים בהם מדובר לא יצאו לשיווק ולא הגיעו למדפים. חשוב לשים לב: רק השילוב של שם המוצר, משקלו, מספר האצווה והתוקף מצביע על מוצר פסול".
המוצרים, מספרי האצוות והתאריכים, כפי שנמסר מהחברה הם: צבר חומוס סמיר הגדול 400*6 גרם אצווה 6252196505 בתוקף 20/10/16, חומוס 250 גרם אצווה 6251196504 בתוקף 19/10/16, חומוס 850 גרם אצווה 6251196502 בתוקף 19/10/16, חומוס 1 ק"ג אצווה 6251196501 בתוקף 19/10/16, טחינה ירוקה 400 גרם אצווה 6251196507 בתוקף 19/10/16.