מה אוכלים היום?

איך מכינים זעתר בבית ומה עושים איתו?

זעתר - תערובת תבלינים מופלאה שמותירה רושם עז בכל מנה שהיא נוגעת בה. אז למה שלא תכינו אותה בעצמכם? ואם כבר הכנתם, אז הנה גם מתכון לעוף צלוי עם זעתר (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • לזעתר:
  • 1/4 כוס תימין יבש
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/2 1 כפות סומק
  • לעוף:
  • 4 כרעי עוף
  • 4 כפות תערובת זעתר
  • 2 שיני שום, כתושות דק
  • 3 לימונים, פרוסים דק
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • שמן זית

אופן הכנת עוף צלוי עם זעתר:

הכנת הזעתר:

1. מערבבים יחד את 3 המרכיבים ומאחסנים בכלי אטום.

הכנת העוף:

2. בקערה, מערבבים יחד את הזעתר, השום, 2 כפות שמן זית, 1/2 1 כפיות מלח ומעט פלפל שחור. מצפים היטב את כרעי העוף בתערובת ומשרים בקערה מכוסה למשך שעתיים לפחות.

3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומסדרים את פרוסות הלימון בשכבה אחת בתבנית פיירקס. מניחים מעל את כרעי העוף, ומפזרים מעל מלח ועוד קצת מתערובת הזעתר.

4. אופים במשך 20 דקות, מנמיכים ל-180 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהעופות צלויים היטב ושחומים.

5. מגישים עם סלט עשבי תיבול נדיב של נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, עגבניות ובצל סגול. מתבלים בלימון, מלח ופלפל שחור ומזלפים שמן זית.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות