רכיבים
- לבצק:
- 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
- 2 שיני שום
- 1/3 כוס מוצרלה מגוררת
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
- 1 כף תימין טרי קצוץ
- מלח ופלפל שחור
- תוספות:
- 1/2 כוס <a href="http://www.kikar.co.il/210563.html">רוטב עגבניות</a>
- 226 גרם מוצרלה, פרוסה
- 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
אופן הכנת פיצה על בסיס כרובית:
>> מהי תזונת פליאו ו-מתכוני פליאו נוספים
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. במעבד מזון, טוחנים דק את פרחי הכרובית והשום, במשך 2-3 דקות, ומעבירים לקערה גדולה.
3. מוסיפים לקערה את המוצרלה המגוררת, הפרמזן והביצים, ומערבבים לשילוב. מוסיפים את התימין והאורגנו, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומערבבים עד לקבלת עיסת בצק אחידה.
4. מעבירים את הבצק שנוצר לתבנית המוכנה, ויוצרים עיגול בעובי 1 ס"מ. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהבצק פריך וזהוב בקצוות. מוציאים מהתנור.
5. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מניחים פרוסות מוצרלה ומחזירים לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מניחים לפיצה לנוח 5 דקות, מפזרים מעל את הבזיליקום, חותכים למשולשים ומגישים מיד.