רכיבים
- 4 נתחי חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית תימין טרי קצוץ
- 1/8 כפית פפריקה חריפה / צ'ילי
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנת חזה עוף במרינדה:
1. בקערה קטנה, מערבבים יחד חומץ בלסמי, סירופ מייפל, חרדל, שום, תימין, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור. יוצקים את הרוטב לשקית גדולה עם סוגר זיפלוק. דופקים בפטיש שניצלים את חזות העוף כדי להבטיח בישול אחיד, ומוסיפים אותם לשקית. משרים למשך 30 דקות לפחות עד לילה שלם.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות. בעזרת מלקחיים, מסירים את חזות העוף מהרוטב, מנערים קלות ומניחים במחבת. מטגנים במשך 7-8 דקות - בלי לגעת בעוף - הופכים, ומטגנים במשך 7-8 דקות נוספות, עד שמתקבל גוון שחום יפה.
3. מוציאים את העופות לקרש חיתוך למנוחה, ובמקביל יוצקים את כל הרוטב שבשקית למחבת המחוממת. מבשלים עד שהרוטב מבעבע, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את העופות למחבת, מצפים היטב ברוטב המסמיך, מסירים מהאש ומגישים.