רכיבים
- לבסיס:
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) פירורי ופל וניל (טוחנים דק את הוופלים במעבד מזון או בבלנדר ואז מודדים)
- 55 גרם חמאה, מומסת
- למלית:
- 900 גרם גבינת שמנת עם כמה שיותר אחוזי שומן, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידת קליפה מלימון אחד (לא חובה)
- לציפוי:
- 1 כוס (240 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנת עוגת גבינה קלאסית:
הכנת הבסיס:
1. בקערה בינונית, מערבבים את פירורי הוופלים והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה ולחה. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ, ומהדקים לשכבה אחידה בתחתית התבנית.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 8-10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מניחים לצינון מלא על רשת.
הכנת המלית:
3. במיקסר, מעבדים את גבינת השמנת במהירות בינונית-נמוכה במשך 1-2 דקות, עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הסוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מגרדים את דפנות הקערה, לפי הצורך. בהדרגה, מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם - עד לשילוב מלא, את השמנת המתוקה, תמצית הווניל וגרידת הלימון ומיד כשהתערובת חלקה, מפסיקים את פעולת המיקסר.
רגע האיחוד:
4. יוצקים את המלית על הבסיס האפוי באופן שווה.
5. מגביהים את חום התנור ל-230 מעלות, ואופים את העוגה במשך 10 דקות. מנמיכים ל-110 מעלות ואופים במשך שעה נוספת, עד ששולי העוגה מתמצקים, אך המרכז עדיין מעט רך. משהים את העוגה במשך 15 דקות בטמפרטורת החדר.
6. טורפים יחד את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה ויוצקים על העוגה החמה. מניחים לעוגה ולציפוי להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר ורק אז מעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות, רצוי יותר, עד שהעוגה מגובשת לגמרי. ניתן לשמור את העוגה מכוסה בניילון נצמד במקרר עד 5 ימים.