זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
- 6 כוסות מרק ירקות צח / מים + אבקת מרק
- 2 עלי דפנה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח ים
אופן הכנת תבשיל עדשים ירוקות ובטטות:
1. בסיר גדול על אש גבוהה-בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום, עד שעולה ניחוח שום, במשך כ-3 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד המלח, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
2. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים ללא מכסה במשך 20-30 דקות, עד שהעדשים מבושלות, אך אינן מתפרקות. מסירים מהאש, מוסיפים את המלח, מערבבים ומגישים חם.
והנה מגוון מנות עיקריות שניתן להגיש איתן את תבשיל העדשים והבטטות.