זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 בננה בשלה קטנה
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 1 כוסות זוקיני מגורד
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות קמח ללא גלוטן
- 3/4 כוס שקדים / אגוזי לוז טחונים
אופן הכנת לחם ללא גלוטן:
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות, ומשמנים במעט חמאה / שמן תבנית אינגליש קייק / תבנית מלבנית.
2. בקערה גדולה, מועכים את הבננה ומערבבים יחד עם הדבש, שמן הזית, הביצים והקישואים. מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב. לבסוף, מוסיפים את הקמח, והשקדים הטחונים ומערבבים לעיסה אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית באופן שווה, ואופים במשך שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז כיכר הלחם יוצא נקי. ניתן לשמור מכוסה במקרר עד שבוע.