שבת זה היה יום שלנו לנוח, להתענג והאמת? לאכול הרבה. ארוחה דשנה ומשביעה לא צריכה להכיל דווקא מוצרים לא מזינים, ועם קצת רצון אפשר ליצור סעודת מלכים בריאה לעילא ולעילא.
כיכר השבת בשיתוף מאוחדת, מביאים לכם מתכונים עשירים בטעם ובריאים. מאד בריאים. על הדרך גם צירפנו לכם את מספר הקלוריות כדי שישאר לכם קצת מקום לארוחות הרבות בחגים.
מה הפעם? סלט עם אורז וטונה שיכול לשמש כמנה בפני עצמה. מתאים גם להכנה מהירה שאין זמן לבשל. ומרק עגבניות קליל שיכין אתכם לפתיחת עונת הסתיו.
קלוריות: הסלט והמרק יחד - 465 קלוריות
רמת קושי: קלי קלות
סלט אורז וטונה עשיר
מנות: 3 | קלוריות: 335 למנה
מרכיבים:
2 כוסות אורז מבושל
קופסת טונה
10 זיתים שחורים קצוצים
1 כף מיונז
1 ביצה קשה מגוררת על פומפייה גסה
1 כף צימוקים כהים
5 משמשים מיובשים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: מערבבים בעדינות בעזרת שתי כפות את כל החומרים יחד. מגישים קר.
מרק עגבניות קליל
מנות: 4 | קלוריות: 130 למנה
מרכיבים:
2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
1 כסף סוכר
2 כפות אורז לפני בישול
3 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אורגנו לפי הטעם
חתיכת שורש סלרי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בסיר עם שמן זית עד להזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות ושאר המרכיבים, מערבבים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך כ-20 דקות. ניתן לדלל עם תוספת מים או להסמיך עם תוספת עגבניות מרוסקות.
למתכונים נוספים:
שלושה סלטים לשבת שישדרגו כל ארוחה, לחץ כאן
מתכון לעוף במרידנת טריאקי ושתי תוספות בריאות,לחץ כאן
הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה