זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 בטטה, חתוכה לקוביות
- צרור פטרוזיליה קטן, קצוץ גס
- צרור שמיר קטן, קצוץ גס
- גרגרים מחצי רימון (לא חובה אבל מוסיף המון)
- 1 ביצה מבושל במשך 8 דקות, חצויה לשניים
- 2 כפות חומוס
- 1 אבוקדו בשל, קלוף וחתוך לפרוסות
- 1/4 כוס שקדים קלויים קלות, כתושים
- 1/2 כפית סומאק
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 2 כפיות טחינה
- מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
- 2 טורטיות - עדיף מחיטה מלאה או ללא גלוטן
אופן הכנת טורטייה במילוי בטטות, אבוקדו, ביצה ועשבי תיבול:
1. מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה וריכוך.
2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הבטטות, הפטרוזיליה, השמיר, גרגרי הרימון, השקדים הכתושים, מיץ הלימון, הטחינה, הסומק, הכמון, המלח והפלפל השחור.
3. מורחים כף חומוס על כל טורטייה, מניחים על כל אחת מהטורטיות מחצית מהסלט, פרוסות אבוקדו וחצי ביצה, עוטפים היטב - ואם אתם יוצאים, אורזים בנייר סנדוויץ'.