רוב הסיכויים שאתה לא מקדישים מחשבה לבלוק הסכינים שבקצה השיש שלכם, פשוט שולפים ממנו סכין כמה פעמים ביום, פורסים לחם (או ירקות או בשר), מחזירים וממשיכים בשגרת יומכם.
אבל במהלך הזמן הבלוק צובר הרבה לכלוך, פירורים וחיידקים - בעיקר אם החזרתם את הסכין לאחר שטיפה קלה או שלא שטפתם כלל כי "זה יבש". התוצאה: מלבד בלוק מזוהם, גם הסכינים מזוהמות ומסכנות את האוכל שלכם. אך אל דאגה, יש דרך קלה מאוד לנקות את הבלוק.
שלב 1: הפעילו את שואב האבק הידני שלכם.
שלב 2: הצמידו את שואב האבק לפתחי בלוק הסכינים.
שלב 3: נסו לראות את כל הדברים המלחיצים שיוצאים ממעמקי הבלוק (טוב, סביר להניח שלא תצליחו).
שלב 4: תהו לעצמכם בשקט איך לא עשיתם את זה עד היום.