במדינת הונג קונג מתקיימות היום (ראשון) הבחירות הראשונות לבית המחוקקים מאז גל המחאה של "תנועת המטריה" לפני כשנתיים, ומתברר, למרבה ההפתעה, כי גם חברת התעופה אל על נמנית בין בעלי זכות הבחירה.
גם גופים עסקיים בינלאומיים אחרים זכאים להצביע בבחירות אלו, וכל זאת מאחר ולפי שיטת הבחירה הייחודית של הונג קונג, מחצית מ-70 מושבי המועצה המחוקקת נבחרים ב"מחוזות בחירה פונקציונליים", שהם תמהיל של מצביעים פרטיים ו'מצביעים תאגידיים'. חברת התעופה הלאומית של ישראל מחזיקה בזכות הצבעה במחוז הפונקציונלי של ענף התיירות, יחד עם חברות תעופה זרות נוספות ממדינות כמו קטאר, סעודיה ויפן.
בסך הכל, מספר בעלי זכות ההצבעה במחוזות הפונקציונליים הוא פחות מ-240 אלף (אנשים פרטיים וגופים עסקיים), לעומת יותר משלושה מיליון מצביעים במחוזות הגאוגרפיים. השימוש במחוזות בחירה פונקציונליים, שהחל בשנת 1991, נועד לעודד "השתתפות מאוזנת של כל המגזרים והקבוצות" בחברה בבחירות, לדברי הקונגרס הלאומי העממי - הפרלמנט של סין.
יצויין, כי בשיטת הבחירה הייחודית של הונג קונג קל הרבה יותר לזכות במושב במחוז בחירה פונקציונלי מאשר במחוז גיאוגרפי: כדי לזכות במושב במחוז גיאוגרפי נדרש לעתים מועמד לכבוש את לבם של עשרות אלפי מצביעים. לעומת זאת, במחוז בחירה פונקציונלי דוגמת מגזר התיירות, רשומים בסך הכל רק 1,426 מצביעים, מה שכמובן מקל משמעותית על היכולת לרקום דיל כזה או אחר להשגת התמיכה המקווה.
זאת ועוד, שיטת הבחירה של הונג קונג מעניקה בפועל מספר קולות רב יותר לאנשי עסקים ועשירים, ומנהלים שחברים בדירקטוריונים של מספר חברות יכולים להצביע מספר פעמים - כשלמעשה אין מגבלה על מספר הקולות שיכולים להיות לאיש עסקים.