זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 פלפל כתום / צהוב, קצוץ
- 1/2 פלפל אדום, קצוץ
- 4 עגבניות בשלות, קצוצות
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 1/2 שומר - פקעת + גבעולים, קצוצים
- 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים
- חופן עלי נענע טריים, קצוצים גס
- חופן עלי כוסברה טריים, קצוצים גס
- 600 גרם פילה קרפיון
- 6 ליים, סחוטים היטב
- 3 לימונים, סחוטים היטב
- 1 פלפל צ'ילי קטן
- 1 שן שום
- חתיכת ג'ינג'ר בגודל אגודל, מגורר
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סלסת דגים:
1. חותכים לריבועים את פילה הדג, מעבירים לקערה בינונית, סוחטים מעל היטב את הליים והלימונים, ומעבירים למקרר למשך 5 דקות - תהליך זה "יבשל" את הדג בנוזל החומצי. במקביל, קוצצים את הירקות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הפלפלים, העגבניות, הבצל הסגול, השומר והבצל הירוק. מוסיפים את הנענע והכוסברה, מערבבים ומניחים בצד.
3. מוציאים את הדג מהמקרר, כותשים מעל את השום, מוסיפים את הג'ינג'ר המגורר והצ'ילי הקצוץ, ומתבלים במלח בנדיבות ובפלפל שחור.
הגשה: על פרוסות קרוסטיני (לחם / בגט קלוי), מניחים מתערובת הדג וסלסת הירקות ומגישים מיד.