זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות (480 מ"ל) ציר ירקות / ציר עוף / מים + אבקת מרק
- 1/2 1 כוסות (250 גרם) קוסקוס לא מבושל
- 2 כפות שמן זית איכותי + שמן זית לזילוף
- 1 צרור בצל ירוק - גם החלק הלבן וגם הירוק, פרוסים דק
- 1/2 כוס (80 גרם) צנוברים
- 1 כוס (170 גרם) צימוקים זהובים
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת קוסקוס עם צנוברים ובצל ירוק מוקפצים:
1. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את ציר הירקות (ציר העוף / המים + אבקת המרק). לאחר שהנוזל רותח, מכבים את האש ומיד מוסיפים את הקוסקוס. מכסים את הסיר, ונותנים לו לעמוד עד שהנוזל נספג, במשך 5-10 דקות.
2. במקביל, מחממים את שמן הזית במחבת בינונית על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הבצל הירוק והצנוברים, ומטגנים במשך 5-7 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהבצל רך ועולה ריח מהצנוברים.
3. מסירים את המכסה מהסיר, ומערבבים במזלג.
4. סמוך להגשה, מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה, מוסיפים את הבצל הירוק, הצנוברים והצימוקים, מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים חם.