רכיבים
- 2 ריבועי בצק עלים בגודל 25X25 ס"מ כל אחד, מופשרים
- 1 ביצה, טרופה קלות
- למילוי:
- 200 גרם גבינת ריקוטה / גבינת פטה - אך כיוון שהיא מלוחה, משמיטים את המלח
- 250 גרם תרד קפוא, מופשר וקצוץ
- 3/4 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה, מגורדת
- 1 ביצה
- 3/4 כפית מלח
- פלפל שחור
אופן הכנת בורקס במילוי תרד וריקוטה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומשמנים 2 תבניות שקעים (תבנית מאפינס).
2. הכנת המילוי: בקערה, טורפים קלות את הביצה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים יחד. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.
3. מחלקים כל ריבוע בצק עלים ל-9 ריבועים, כך שיתקבלו 18 ריבועים (יתכן שלא תשמשו ב-3 מהם).
4. מרפדים את שקעי התבנית בריבועי הבצק, ויוצקים לתוכם את המילוי באופן שווה, אך נזהרים לא למלא יותר מדי, כדי שיהיה ניתן לסגור היטב את המאפים.
5. אוחזים בארבע הפינות של כל ריבוע בצק, מהדקים אותם במרכז, ומברישים את הבצק בביצה טרופה.
6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב עמוק. מוציאים את התבנית מהתנור, ממתינים 5 דקות ומחלצים את המאפים מהשקעים. מגישים חם או קר.