רכיבים
- 1/2 מלפפון גדול, קלוף ומנוקה מזרעים
- 1/2 גמבה גדולה, ללא ראש הגבעול, מנוקה מזרעים
- 900 גרם עגבניות אדומות בשלות מאוד
- 1/2 בצל שאלוט גדול, קצוץ
- 1 שן שום, כתושה דק
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- מלח ים
- 3 כפות שמן זית
- להגשה: רבעי עגבניות שרי, עירית קצוצה, לחם קלוי, שמן זית לזילוף
אופן הכנת גספצ'ו:
1. חותכים את העגבניות לפלחים בעובי 1 ס"מ, ואת כל זרעי העגבניות (ה"בפנוכו" שלהן) מעבירים לכלי נפרד, כך שיתקבלו 3 כפות זרעים.
2. 5 ס"מ מהמלפפון, חותכים לקוביות בגודל חצי ס"מ, ומניחים בצד להגשה. את שאר המלפפון קוצצים גס ומעבירים לקערה גדולה. קוצצים גס גם את הגמבה, ומוסיפים לקערה יחד עם פלחי העגבניות, בצל השאלוט הקצוץ, השום הכתוש, החומץ וכף מלח. מניחים לירקות לנוח בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות, לספיגת טעמים.
3. מעבירים את תערובת הירקות יחד עם כל המיצים שהצטברו למעבד מזון, מוסיפים 3 כפות שמן זית, וטוחנים במהירות בינונית עד לקבלת מרקם חלק. טועמים, ומתבלים בעוד חומץ ומלח, אם רוצים. מסננים את התערובת ודוחסים את הירקות בכף, כך שיסתננו כמה שיותר נוזלים, ובמסננת ישארו רק קליפות.
4. יוצקים את הגספצ'ו לקערה גדולה או קנקנן, ומעבירים למקרר למשך שעה לצינון. ניתן להגיש מיד, או לשמור מכוסה במקרר עד יום אחד.
מחלקים את הגספצ'ו בין קערת הגשה אישיות, מפזרים מעל עגבניות שרי, עירית קצוצה, את המלפפון ששמרנו בצד, 3 כפות מזרעי העגבניות, מתבלים במלח ומזלפים מעל שמן זית.