רכיבים
- בצק עלים, מופשר אך קר
- 120 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה / קצפת צמחית
- 1 ביצה
- שקדים / אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים
- אבקת סוכר
אופן הכנת מאפי בצק עלים אישיים במילוי שוקולד:
רגע לפני: כמויות המצרכים במתכון אינן מדויקות, כיוון שניתן להשתמש בכל כמות בצק עלים שתרצו - בהתאם למספר האוכלים. אם משתמשים בקצפת צמחית למילוי - המאפים פרווה.
1. הכנת קרם השוקולד: בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה, מבשלים את השמנת המתוקה, עד שהנוזל מתחמם אך אינו רותח. מסירים מהאש ויוצקים את השמנת המתוקה על השוקולד. ממתינים 1-2 דקות, ומערבבים לקרם אחיד.
2. פורשים את בצק העלים על נייר אפייה, וחוצים לשניים לאורך. כיוון שעובדים רק על חצי אחד, מקפלים את החצי השני שלא יתייבש.
3. מורחים בנדיבות מקרם השוקולד על חצי בצק עלים, ומכסים בחצי השני.
4. מחלקים לרצועות שוות לרוחב הבצק, מסלסלים כל רצועה וסוגרים בקצה לעיגול.
5. טורפים את הביצה, מברישים כל עיגול מסולסל, מפזרים מעל שקדים או אגוזים מסוכרים קצוצים ואבקת סוכר.
6. מעבירים את נייר האפייה לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 35 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון שחום יפה.