רכיבים
- 500 גרם ספגטי דק
- 2 כפות מלח
- 2 מלפפונים, חתוכים לרבעים ופרוסים
- 1 פלפל אדום, ללא זרעים, קצוץ לקוביות
- 1/2 בצל סגול, פרוס דק
- 280 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 225 גרם נקניקיות מיני סויה (אפשר בשריות אם מורידים את הגבינה)
- 113 גרם זיתים שחורים מגולענים ופרוסים מקופסת שימורים
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 1 כוס שמן זית איכותי
- 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
- 2 כפות תערובת תיבול איטלקי
- 2 כפיות סוכר
- 1 שן שום, קצוצה / כתושה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת סלט ספגטי וירקות עם נקניקיות:
שימו לב: הסלט חלבי בשל גבינת הפרמזן, אך ניתן לדלג עליה, ואף להשתמש בנקניקיות בשריות.
1. מרתיחים סיר גדול מלא מים + 2 כפות מלח, מוסיפים את הספגטי ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול, מסננים, שוטפים ומניחים בצד לצינון.
2. פורסים לעיגולים את הנקניקיות.
3. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הספגטי, המלפפונים, הפלפל האדום, הבצל הסגול, עגבניות השרי, פרוסות הנקניקיות, הזיתים וגבינת הפרמזן.
4. מעבירים לצנצנת אטומה את שמן הזית, החומץ, תערובת התיבול האיטלקי, הסוכר, השום, המלח והפלפל השחור, ומנערים היטב.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט, ומערבבים היטב. מוסיפים גבינת פרמזן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות עד לילה שלם.