באופן תמוה, חברת יוניליוור מסרבת לפרסם את תאריכי הייצור של דגני הבוקר מסוג דליפקאן וקורנפלקס ששיווקם נעצר בימים האחרונים לאחר שנמצא בהם זיהום. הצורך במידע על התאריכים הללו, הוא כדי לאפשר בדיקת מוצרים נוספים שיוצרו באותו זמן ובאותו מפעל של יוניליוור ונמכרים עתה ברשתות, וכך לוודא שלא נמצא בהם חיידק הסלמונלה והם כשירים למאכל.
רשתות השיווק מדווחות בימים האחרונים על ירידה של כ-30%-50% במכירות של דגני בוקר מסוג קורנפלקס ודליפקאן - הסוגים שבהם נמצא חיידק הסלמונלה. ברשתות סיפרו גם כי בדגני הבוקר שבהם, לדברי החברה, לא נמצא שום זיהום - נרשמה ירידה של 15% בממוצע.
כזכור, בשבוע שעבר נודע כי חברת יוניליוור עצרה בפתאומיות אספקה לחנויות של אלפי אריזות דגני בוקר לאחר שבבדיקה שערכה נמצא במוצר ליקוי. ביוניליוור סירבו לדווח לציבור על מהות הבעיה שנתגלתה בדגנים. בעקבות פרסום הפרשה בעיתון TheMarker ובכלי תקשורת נוספים, נמסר מהחברה כי הסיבה לעצירת המשלוחים היא זיהום משני בדגנים: "ברצוננו להבהיר כי במסגרת בקרת האיכות העצמית של החברה נמצא זיהום משני באחד מקווי היצור במפעל הדגנים, שגרם לאי־עמידה של מספר לא גדול של מוצרים בדרישות המיקרוביאליות המחמירות של חברתנו. לכן, החלטנו ביוזמתנו לא לשווק את המוצרים האלה".
בחמישי בצהריים דיווחה החברה שמדובר בחשש לסלמונלה, ולא בזיהום משני. בחמישי בערב נחשף שביוניליוור ידעו על החשד לסלמונלה בדגני הבוקר כבר לפני חודש. בחברה אישרו את המידע ומסרו כי "לפני ארבעה שבועות נמצא חשד לסלמונלה בקו ייצור אחד מתוך עשרה. הקו שותק ל-24 שעות, נוקה וחזר לפעול. שאר הקווים המשיכו לייצר כרגיל. החוסרים על המדפים נובעים מהפסקת הייצור, ומביקושים חסרי תקדים הודות למבצעים".
בראיון ביום חמישי בערב לחדשות 2, אמרה מנכ"לית יוניליוור, ענת גבריאל, כי ייתכן שהחברה היתה צריכה לנהוג אחרת, אך רצתה להימנע מלזרוע פאניקה בציבור.
מיוניליוור נמסר כי "על פי הנהלים המחמירים של חברתנו, כל סדרת מוצרים שמיוצרת במפעלנו נכנסת להסגר של מספר ימים ונבדקת באופן קפדני. אם מתגלית תקלה, הסדרה לא משווקת לחנויות. כך היה גם במקרה לפני כחודש ימים, ולכן אף מוצר שאינו תקין לא יצא לשוק. חשוב לנו להדגיש פעם נוספת כי כל מוצרי הדגנים של תלמה שנמצאים על המדפים ובבתים בטוחים לשימוש".