רכיבים
- מתכון לבצק פיצה ללא לישה בהמשך הכתבה
- למילוי:
- 1/2 1 כוסות רוטב עגבניות
- 1/2 1 כפיות אורגנו מיובש
- 1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת
- שמן זית
אופן הכנת פיצות אישיות בתבנית מאפינס:
1. מכינים את הבצק:
>> מתכון להכנת בצק פיצה ללא התפחה וללא לישה
2. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומשמנים תבנית עם 12 שקעי מאפינס.
3. מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות, ומעצבים כל חתיכה למלבן בגודל 5X10 ס"מ.
4. עובדים על כל חתיכה באופן נפרד: מורחים 2 כפות רוטב עגבניות על כל מלבן, מפזרים אורגנו מעל ועליו את הגבינה המגורדת.
5. תופסים בפאה ארוכה של כל מלבן, ומגלגלים פנימה לרולדה מהודקת. מקפלים לשניים את הרולדה, ומניחים בשקע של התבנית כשהקצוות כלפי מעלה.
6. לאחר שכל שקעי התבנית ממולאים, מורחים שמן זית על קצוות הבצק העליונים, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
7. לאחר האפייה, מניחים בצד לצינון ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.