רכיבים
- 120 גרם שוקולד מריר
- 110 גרם חמאה
- 2 ביצים גדולות
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1 כפית (5 גרם) תמצית וניל
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
- 1/2 כפית (3 גרם) מלח
- 1/2 כפית (2 גרם) סודה לשתיה
- 1/2 1 כוסות (240 גרם) שוקולד חלב קצוץ או שוקולד צ'יפס
אופן הכנת עוגיות דאבל שוקולד:
1. מחממים את התנור ל-165 מעלות, ובקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח ומניחים בצד.
2. ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה או בסיר כפול (בן מארי) יחד עם השוקולד המריר. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הווניל.
3. במיקסר יד על מהירות בינונית, מקציפים יחד את הביצים והסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, במשך כ-3 דקות. מוסיפים את נוזל השוקולד, ומערבבים יחד עד שמתגבשת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו לקערת השוקולד, ומערבבים עד שהעיסה מתעבה. מקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ או את השוקולד-צ'יפס.
5. בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, יוצרים תלוליות של 1/2-1 כף מהעיסה במרחק של 5 ס"מ אחת מהשנייה.
6. אופים במשך לא יותר 13 דקות. העוגיות צריכות להיות אפויות כך שהפנים עדיין יישאר לעיס ורך. מפרידים את הנייר מהתבנית, ומניחים על רשת לצינון מלא. מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.