רכיבים
- 500 גרם עדשים חומות, מבושלות
- 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפות כמון
- 4 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- שמן זית לטיגון
אופן הכנת קציצות עדשים ברוטב עגבניות:
רגע לפני: קציצות העדשים פרווה, אך רוטב העגבניות חלבי. ניתן לדלג על הכנת הרוטב, ולהגיש את הקציצות עם לחמניות וירקות כמו המבורגר, רק ללא בשר.
>> מתכון לרוטב (מרק) עגבניות עשיר וקרמי
הכנת הקציצות:
1. במעבד מזון, טוחנים יחד את כל המרכיבים, חוץ מהמלח, עד לקבלת תערובת אחידה, אך במרקם גס ולא חלק. מתבלים עם מלח לפי הטעם, ולשים בידיים לעיסה.
2. יוצרים כדורים שווים מהעיסה, ומסדרים אותם על מגש עד לטיגון.
3. במקביל, מוסיפים מעט שמן זית למחבת טפלון גדולה, ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הקציצות, ומטגנים כל אחת במשך 5 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה משני הצדדים.
הגשה:
אופציה 1: מניחים 2-3 קציצות בצלחת אישית, יוצקים מעל מרוטב העגבניות ומקשטים בפטרוזיליה.
אופציה 2: מניחים קציצה בין 2 פרוסות לחמנייה עגולה, מורחים מיונז, קטשופ ומוסיפים ירקות - כמו המבורגר.