סלט סלק ועדשים
בתיבול בזיליקום טרי וגבינת פטה - מי יוכל לסרב לו? אפשר לאכול אותו כארוחה בפני עצמה, או לתווך לו פרוסות סלמון מעושן או אפוי.
זמן הכנה: 10 דקות | חלבי | מספר מנות: 4
מרכיבים:
5 סלקים קטנים
עדשים חומות/ירוקות, מושרות במים חמים 30 דקות ומסוננות היטב
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
4 כפות צנוברים קלויים
חופן עלי בזיליקום
מעט גבינת פטה עזים, מפוררת
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הסלק בסיר מלא מים במשך 45-60 דקות, עד לריכוך. מקלפים את הסלק, וחותכים לרבעים או קוביות.
2. מניחים את העדשים המבושלות והמסוננות בקערת ערבוב, ומעל מניחים את ריבועי הסלק.
3. מערבבים יחד את את החומץ הבלסמי ושמן הזית, ומטפטפים על העדשים והסלק.
4. קורעים את עלי הבזיליקום מעל הקערה, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים הכל בעדינות.
5. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפוררים על הכל את גבינת הפטה ומפזרים מעל את הצנוברים.
סלט אגסים וארוגולה עם אגוזים
וזה אפילו יותר טעים מאיך שזה נראה.
זמן הכנה: 10 דקות | חלבי | מספר מנות: 4
מרכיבים:
עלי ארוגולה
גבינת רוקפור / מוצרלה / פטה, מפוררת
אגוזי מלך / פקאן, מסוכרים
1 אגסים גדול, בשל, חתוך לקוביות
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בן יין לבן
1/2 כפית שום כתוש
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בכלי אטום, מניחים את שמן הזית, החומץ, השום ומעט פלפל שחור, ומנערים היטב יחד.
2. בקערת הגשה, מניחים עלי ארוגולה בנדיבות, עליהם מפזרים את קוביות האגסים, האגוזים, והגבינה המפוררת, יוצקים על הכל את הרוטב, ומערבבים בעדינות.