רכיבים
- 170 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/3 כוס מולסה / סילאן
- 1/4 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית ציפורן טחונה
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגביל)
- 1 כפית קינמון טחון
- 2 כפיות סודה לשתיה
אופן הכנת עוגיות מולסה:
מה זה מולסה? בעברית היא נקראת דִּבְשָׁה - סירופ סמיך כהה הנוצר מבישול סלק סוכר או מיץ קנה סוכר. המולסה מעניקה לסוכר החום או סוכר דמררה את צבעם, והיא אף משמשת כבסיס להכנת משקה רום.
אין לכם מולסה בהישג יד? השתמשו בסילאן.
וכעת, עוברים לעוגיות:
1. ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל.
2. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הציפורן, הקינמון, הג'ינג'ר והסודה לשתייה ומערבבים יחד.
3. במיקסר, מערבבים יחד במשך 1-2 דקות את החמאה המומסת, הסוכר, הביצה והמולסה, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. בהדרגה, מוסיפים את תערובת הקמח לנוזלים שבקערת המיקסר, ומעבדים במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה.
5. לכל עוגייה, לוקחים 2 כפות מהבצק, יוצרים מהן כדור ומגלגלים במעט סוכר. מניחים את הכדור בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחקים גדולים יחסית בין כל כדור, כי העוגיות מתפשטות באפייה (לכן כדאי לבחור בתבנית אפייה גדולה ככל האפשר).
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 10-12 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן על רשת. מאחסנים בכלי אטום. העוגיות נשמרות היטב עד חודש בהקפאה.