רכיבים
- 500 גרם חזה עוף, ללא עצמות
- מלח ופלפל
- 1/4 כוס שמן זית
- 5-6 עגבניות (עדיף מזן תמר), חתוכות לקוביות
- 3 שיני שום, כתושות
- חופן בזיליקום טרי, קצוץ גס
- 57 גרם מחמאה / מרגרינה מלוחה
- 226 גרם פסטה ספגטי
אופן הכנת עוף ופסטה ברוטב עגבניות:
1. בפטיש שניצלים, דופקים את נתחי העוף לעובי שווה של עד 3 ס"מ, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכבדה, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כל אחד במשך כמה דקות מכל צד, עד שהנתחים שחומים. מוציאים מהמחבת ומניחים בכלי צד.
4. נותנים לשמן 2-3 דקות להתקרר, מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים על אש בינונית, עד שהן מגירות נוזלים והופכות לרוטב סמיך. מוסיפים את השום הכתוש והמחמאה / מרגרינה, ומערבבים עד להמסה מלאה.
5. מוסיפים את העופות לסיר, מבשלים יחד על אש בינונית-נמוכה במשך 3 דקות, ודקה לפני תום הבישול מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ גס ומסירים מהאש.
מניחים מספר כפות מהפסטה בצלחת אישית, מעל חזה עוף ויוצקים רוטב בנדיבות.