רכיבים
- 1/2 13 כפות מים
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1/2 1 כוסות סוכר + 4 כפות סוכר
- 800 גרם חלב מרוכז ממותק
- 1/4 1 כוסות חלב
- 3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 300 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנת פאי גלידה:
ציוד נדרש: תבנית קוגלהוף (טבעת) בקוטר 24 ס"מ עם שוליים נמוכים וחלקים.
הכנת הקרמל:
1. בסיר קטן, מבשלים 1 כוס סוכר, תוך כדי ערבוב במרית, עד לקבלת קרמל. יוצקים את הקרמל המוכן לתבנית קוגלהוף בשכבה אחידה.
הכנת סירופ השוקולד:
2. בסיר קטן, מבשלים יחד את המים, אבקת הקקאו ו-4 כפות סוכר, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ שוקולד. יוצקים את הסירופ בשכבה אחידה על הקרמל, ומעבירים את התבנית למקפיא ל-30 דקות.
הכנת הגלידה:
3. בסיר, מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת את החלב המרוכז, החלב, 3 החלמונים ותמצית הווניל, עד לקבלת קרם סמיך. מסירים מהאש ויוצקים את הקרם לקערה נקייה.
4. בקערה נפרדת, טורפים את החלבונים, מוסיפים את חצי כוס הסוכר שנותר וטורפים עד שהסוכר נטמע היטב.
5. בעדינות, מוסיפים את החלבונים הטרופים לקרם הסמיך, מערבבים, מוסיפים גם את השמנת המתוקה, מערבבים לבלילה אחידה.
6. יוצקים את הבלילה על השוקולד והקרמל, ומעבירים למקפיא למשך 3 שעות.
סמוך להגשה, אפשר לצקת שוקולד מומס על הגלידה, וכדי לחתוך אותה בקלות, כאי לחמם מעט את הסכין על אש גלויה.