הפגיעה בכותל

ליצמן התעורר: "מנסים לפגוע בקדושת הכותל"

שעות לאחר חילול הכותל המערבי על ידי רפורמים, ועל רקע ביקורת נוקבת על שתיקת הפוליטיקאים החרדים מול הגיבוי שהעניק נתניהו לרפורמים, ליצמן מגיב: "עלינו לדחות המעשים הלא ראויים" (בארץ)

|
16
| כיכר השבת |
יעקב ליצמן (Yonatan Sindel/Flash90)

שעות לאחר חילול הכותל המערבי על ידי רפורמים, ועל רקע ביקורת נוקבת על שתיקת הפוליטיקאים החרדים מול הגיבוי שהעניק נתניהו לרפורמים, שר הבריאות יעקב ליצמן הגיב הערב לסערה.

"כפי שידענו בכל הדורות, הכותל המערבי הוא מקום הקדוש ביותר לעם היהודי ואחד הערכים הכי קרובים ללב כל יהודי" נמסר מלשכתו של שר הבריאות.

הכותל, היום (צילום: ישי כהן, כיכר השבת)

"בשעה שאנחנו פועלים להמשך שימור המקום הקדוש הזה, שעיני כל העולם נשואות אליו בקדושה ובערגה, יש כאלה שהיו מעדיפים לפרוץ גדר, במטרה לפגוע בקדושת המקום ובטהרתו חלילה".

לדברי ליצמן: "עלינו לדחות את הדברים והמעשים הלא ראויים הללו שמנוגדים לרוח ההלכה היהודית ולהדגיש כי לא יהיה שום שינוי ממה שהיה מקובל בכל הדורות, לגבי שמירת קדושת הכותל המערבי".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
אין אף גדול אחד שהתייצב בריש גלי לבקר את הח"כים החרדים על השתיקה שלהם. הכיצד? כי הנושא הזה לא חשוב מספיק בכדי לאיים על עזיבת הממשלה. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
קלמן מ.
12
ככה מגיבים אדון ליצמן? ככה עושים נחאה וזועקים על חילול הקודש בדרגה כזו שלא הייתה מעולם?? שאתה ושאר החכים רוצה לתקוף אתם יודעים לעשות אתזה יפה מאוד בזעקות באיומים במחאות ולא יושבים בשקט ומידי פעם מוצאים את הראש מהחורים... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שן
11
ולא חושב להתעורר, אין כאן "כסף"
נתי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות