רכיבים
- לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח לבן, מנופה
- 3/4 כוס יוגורט
- 50 גרם גבינה לבנה
- 2 כפות חומץ טבעי
- קורט מלח נדיב
- 1/2 כוס שמן זית
- 100 גרם חמאה
- למילוי:
- 300 גרם גבינות קשות מגורדות (למשל: קשקבל, תום, פטה)
- מעט מלח ופלפל שחור
- להברשה: ביצה טרופה
אופן הכנת בורקיטס במילוי גבינות:
1. מעבירים למיקסר את מרכיבי הבצק, ולשים עם וו גיטרה, עד לקבלת בצק אחיד. נזהרים לא לעבד יותר מדי, מה שישחרר את הגלוטן ויגרום לבצק להיות קשה. מיד כשלא רואים גושי חמאה - יודעים שהבצק מוכן.
2. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
3. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים עליו מחצית מכמות הבצק. קורצים עיגולים בגודל שווה, ועוברים למילוי.
4. מפוררים את הגבינות לקערה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומערבבים יחד.
הרכבת הבורקיטס:
5. מניחים מעט מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, סוגרים לחצי ומהדקים היטב את השוליים.
6. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות.