רכיבים
- לעוגיות:
- 160גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס חמאת בוטנים רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 עד 1 כוס קמח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- למילוי:
- 1 ליטר גלידת וניל
- 2 בננות, קצוצות
אופן הכנת סנדוויץ' עוגיות חמאה וגלידת וניל:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה עם מערבל חשמלי, מעבדים יחד במהירות בינונית את החמאה, חמאת הבוטנים, הסוכר הלבן והסוכר החום, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.
3. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת החמאה והסוכר, ומערבבם עד לקבלת בלילה מגובשת.
4. בכף, לוקחים מהבלילה כמות בגודל אגוז מלך, ומסדרים בתבנית במרחקים שווים. בעדינות, משטחים כל תלולית בעזרת מזלג טבול בסוכר, ליצירת משבצות על העוגיות (ראו תמונה).
5. אופים במשך 8 דקות בתנור שחומם מראש, עד להזהבה. מניחים לעוגיות להצטנן במשך 5 דקות בתבנית, ומעבירים לרשת לצינון מלא.
6. במקביל מכינים את המילוי: מערבבים היטב את הגלידה והבננות הקצוצות.
7. הרכבת הסנדוויץ': מניחים כף מהגלידה על עוגייה, סוגרים עם עוגייה נוספת ולוחצים קלות. מסדרים בתבנית את כל הסנדוויצ'ים ומעבירים להקפאה למשך שעה לפחות.