רכיבים
- 4 כרעי עוף טרי
- 3 כפות שמן זית
- 30 גרם מרגרינה
- 10 שיני שום שלמות
- 10 בצלצלי שאלוט או בצלים רגילים קטנים
- 1 כף דבש
- 1/4 כוס יין לבן
- מלח ופלפל גרוס
- 2 ענפי רוזמרין.
אופן הכנת כרעי עוף ברוטב יין לבן ודבש:
מתאים ל: 4-6 סועדים
1. מקלפים את הבצלים ושיני השום, משאירים אותם בשלמותם ושוטפים היטב.
2. מחממים סיר גדול ורחב, מוסיפים את המרגרינה ושמן הזית, וכשהמרגרינה נמסה, מוסיפים לסיר את כרעי העוף ומניחים אותם כשהצד של העור כלפי מטה. מטגנים במשך 5 דקות על אש בינונית, והופכים לצד השני לטיגון של 5 דקות נוספות. מוציאים מהסיר ומניחים בכלי נפרד.
3. מוסיפים לסיר את הבצלים ושיני השום השלמים, ומטגנים יחד במשך 5-7 דקות.
4. מחזירים את העופות לסיר, ומערבבים קלות עם הבצל והשום. מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.
5. מזלפים את הדבש על העופות, ויוצקים מעל את היין הלבן. מבשלים במשך 15-20 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש.
מגישים עם אורז בסמטי.