רכיבים
- 120 גרם גבינת חלוּמי
- 1 עגבנייה גדולה
- 1/2 גמבה
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות גבינת שמנת (אפשר להסתפק בגבינה רגילה או בקוטג')
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- עלי חסה
- 1 בצל סגול קטן, פרוס לטבעות
- 2 לחמניות עגולות עם גרעינים, זרעים ודגנים
אופן הכנת בורגר חלומי וירקות צלויים:
1. פורסים את העגבנייה וגבינת החלומי לפרוסות בעובי 1 ס"מ, וחותכים את הגמבה לרצועות ארוכות.
2. מחממים היטב מחבת פסים, מוסיפים את גבינת החלומי וצולים כל פרוסה במשך 1-2 דקות מכל צד, עד שנוצרים פסי חריכה על הגבינה. מוציאים ומניחים בצד.
3. מוסיפים את שמן הזית למחבת, וכשהשמן חם, מוסיפים את פרוסות העגבנייה ורצועות הגמבה. מפזרים בנדיבות מלח ופלפל שחור, וצולים את פרוסות העגבניות במשך 30 שניות עד דקה מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
4. מנגבים בנייר סופג את מחבת הפסים, חוצים לשניים כל לחמנייה, ומניחים על המחבת לקלייה קלה.
5. מערבבים את גבינת השמנת עם החרדל, ומורחים על שני החצאים התחתונים של כל לחמנייה.
6. מרכיבים את הבורגר: על ממרח הגבינה והחרדל מניחים פרוסות חלומי, עלי חסה, פרוסות עגבנייה, רצועות גמבה וטבעות בצל סגול. סוגרים עם החצי העליון של הלחמנייה ואוכלים מיד.