רכיבים
- למרנג:
- 6 חלבוני ביצה
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפיות חומץ
- 1 כף קורנפלור
- 1/8 כפית מלח
- לקצפת:
- 2 כוסות (500 גרם) קצפת ריצ'
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 500 גרם תערובת פירות יער / תותים + קוביות קיווי / כל פרי חתוך אהוב אחר
אופן הכנת פבלובה:
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות, ומציירים בעיפרון 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ על 2 ניירות אפייה. הופכים את ניירות האפייה, כך שהעיגולים יהיו כלפי מטה בזמן האפייה, ומרפדים 2 תבניות.
2. מקציפים במיקסר את החלבונים והמלח במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם בהיר ורך. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, ומקציפים במשך 7-8 דקות נוספות, עד לקבלת קרם סמיך, לבן ומבריק.
3. מוסיפים לקרם את החומץ והקורנפלור, ומערבבים פנימה בעזרת מרית בתנועות קיפול.
4. מחלקים את הקרם בין 2 התבניות, וממלאים רק את העיגולים המשורטטים, בתנועות סיבוביות, כך שייווצרו 2 עיגולי קרם עבים על 2 התבניות.
5. ממקמים את 2 התבניות אחת מעל השנייה בתנור, ואופים במשך שעה, עד שהקרם נוקשה ופריך ומקבל גוון זהוב קל. מוציאים ומניחים בצד לצינון מוחלט.
6. במקביל, מקציפים את הריצ', ומוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת רכה.
7. ממקמים עיגול מרנג אפוי אחד על מגש הגשה עגול, מורחים מעל מחצית מהקצפת ומפזרים מחצית מהפירות.
8. מניחים מעל את עיגול המרנג השני, מורחים בקצפת שנותרה ומפזרים מעל את שאר הפירות. ניתן לקשט בעלי נענע.
מקררים עד להגשה, פורסים ומגישים.