רכיבים
- 3 ביצים
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (35% שומן)
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד חלב חום
- 100 גרם שוקולד מריר
- לקישוט: שוקולד חלב / מריר מגורד לתלתלים, מגורד דק או קצוץ דק
אופן הכנת סמיפרדו טריקולד:
1. חוזרים על הפעולה הבאה לכל שלושת השוקולדים: שוברים לקוביות כל שוקולד לכלי חסין חום נפרד, ממקמים מעל סיר מלא מים רותחים, וממיסים אותם תוך כדי ערבוב מדי פעם במרית. מניחים בצד עד לשימוש.
2. מעבירים את הביצים, החלמונים והסוכר לקערה חסינת חום, ממקמים מעל סיר מלא מים רותחים, ובעזרת מיקסר ידני, מקציפים במשך 6-8 דקות, עד לקבלת קרם סמיך וחיוור. מניחים בצד לצינון.
3. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים בהדרגה את הקצפת לקערה עם הקרם, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מחלקים את הבלילה ל-3 קערות, ומוסיפים לכל אחת מהן סוג אחר של שוקולד בתנועות קיפול עדינות.
5. מרפדים בניילון נצמד תבנית מלבנית ארוכה בנפח ליטר, יוצקים פנימה את תערובת השוקולד הלבן, ומקפיאים במשך 20 דקות.
6. יוצקים את תערובת שוקולד החלב על שכבת השוקולד הלבן, ומקפיאים במשך 20 דקות.
7. יוצקים את תערובת השוקולד המריר על שתי השכבות, ומקפיאים במשך 4-6 שעות עד לילה שלם.
8. לפני ההגשה, אוחזים בשולי הניילון הנצמד, מחלצים את הסמיפרדו מהתבנית והופכים על כלי הגשה מתאים. מקשטים בתלתלי שוקולד / שוקולד מגורד דק / שוקולד קצוץ גס, פורסים ומגישים מיד.