רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום גדולות
- 1 כוס גריסי פנינה
- 6 כוסות ציר ירקות (מומלץ פחות, אבל אפשרי: 6 כוסות מים + 2 כפות אבקת מרק)
- 2 עלי דפנה קטנים
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1/2 כפית תימין יבש
- מלח ופלפל שחור
- 1 קופסת שימורי קוביות עגבניות (400 גרם)
- 2 קישואים קטנים
- 2 גזרים גדולים
- לקישוט: גבינת פרמזן ועלי בזיליקום טריים (לא חובה)
אופן הכנת מרק ירקות קיצי:
1. חותכים לקוביות את הבצל, כותשים את שיני השום, ומקלפים וחותכים לקוביות את הקישואים והגזרים.
2. בסיר גדול, מחממים את השמן על אש בינונית, ומטגנים את הבצל עד לריכוך במשך כ-3 דקות. מוסיפים את השום הכתוש והגריסים, ומבשלים במשך דקה נוספת.
3. יוצקים לסיר את ציר הירקות, הבזיליקום, התימין ועלי הדפנה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים במשך 30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, הקישואים והגזרים ומבשלים במשך 15 דקות נוספות, טועמים, מתקנים תיבול, מערבבים ומסירים מהאש.
הצעת הגשה: יוצקים את המרק לקערות אישיות ומקשטים כל אחת בפיסות פרמזן ועלי בזיליקום טריים קצוצים.