רכיבים
- 1 פילה עגל נקי ופתוח ליריעה בעובי 1/2 1 ס״מ
- שמן זית לטיגון
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 10 שיני שום
- 2 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- 1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
- 1/2 כוס סוכר
אופן הכנת בשר עגל ממולא:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. במיקסר, טוחנים את הפטרוזיליה, הכוסברה, אגוזי המלך, השום, 2 כפות השמן, המלח והפלפל השחור - עד לקבלת מחית חלקה.
3. על משטח עבודה נקי, פותחים את פילה הבשר ומורחים עליו את המלית. מגלגלים לרולדה וקושרים בחוט כדי שהיא לא תיפתח.
4. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את רולדת הבשר במשך 3 דקות מכל צד.
5. מניחים את רולדת הבשר בתבנית פיירקס ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לבשר להירגע בחוץ במשך 5-10 דקות.
6. במקביל, מכינים את הרוטב: מבשלים את היין בסיר קטן במשך 10 דקות, עד לבעבוע. מוסיפים את הסוכר ומבשלים יחד על נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
7. רגע האיחוד: פורסים את הרולדה לפרוסות ומגישים עם רוטב היין.