רכיבים
- 1 בננה בשלה גדולה
אופן הכנת גלידה ביתית:
כמות לכוס גלידה אחד. כמובן שניתן (ומומלץ) להכפיל כמויות.
1. חותכים את הבננה לעיגולים.
2. מעבירים את עיגולי הבננה לכלי אטום, ומכניסים להקפאה למשך שעתיים עד לילה.
3. במעבד מזון, טוחנים בעוצמה חזקה את עיגולי הבננה הקפואים. בתחילה הבננה תתפורר ותתרסק, אחר כך המרקם יהפוך לדביק, גרדו את דפנות הקערה והמשיכו לטחון. הבננה תהפוך למעין דייסה ולבסוף הקסם יקרה והיא תקבל מרקם של גלידת שמנת קרמית.
בשלב זה ניתן להוסיף למעבד המזון: כפית חמאת בוטנים, מעט דבש, קומץ שוקולד צ'יפס, מספר שקדים, כפית שוקולד למריחה, כף אבקת קקאו או חצי כפית קינמון - לבחירתכם.
אם הוספתם, המשיכו לעבד עד להיטעמות מוחלטת.
4. אתם יכולים לאכול את הגלידה מיד, אבל היא תהיה רכה ונוזלית מדי. העבירו לכלי, והקפיאו עד שהגלידה קרה ומוצקה.