רכיבים
- 1 לשון עגל שלמה ונקייה
- 1-2 עלה דפנה
- חופן פלפל אנגלי
- 100 גרם צימוקים לבנים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- מיץ מלימון אחד סחוט היטב
אופן הכנת לשון עגל ברוטב צימוקים:
רגע לפני: זמן העבודה לא עולה על שעה, אך קחו בחשבון את זמן הבישול המקדים של הלשון, העומד על שעתיים.
1. מבשלים את הלשון בשלמותה, בסיר רחב מלא מים, במשל שעתיים, עד שהלשון מתרככת. מניחים בצד לצינון, ומקלפים את העור מהלשון (אחרי הבישול, הוא ירד בקלות).
2. פורסים את הלשון לפרוסות דקות ככל האפשר.
3. במקביל, משרים את הצימוקים במים, עד לריכוך. מסננים היטב.
4. שוטפים את הסיר בו בושלה הלשון, מדללים את רסק העגבניות עם כוס מים ומוסיפים לסיר יחד עם הצימוקים, הסוכר, המלח ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה, וכשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים את האש ומוסיפים את פרוסות הלשון לרוטב. מבשלים במשך 15-20 דקות, ומסירים מהאש.
טעים להגיש עם אורז לבן.