רכיבים
- 1 חציל במשקל 220 גרם
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות תבלין פיצה (או אורגנו או פסטו מיובש)
- 10 עלי בזיליקום גדולים
- 1 כוס כדורי גבינת מוצרלה קטנים או גבינה צהובה מגורדת
- צ'ילי גרוס (שבבי פלפל אדום) - לא חובה
- לרוטב העגבניות:
- 3/4 2 כוסות קוביות עגבניות (או 400 גרם שימורי קוביות עגבניות)
- 3 שיני שום גדולות
- 2 כפיות שמן זית
- 1/2 כפית תבלין פיצה
- 1/4 כפית אורגנו / בזיליקום מיובש
אופן הכנת פיצה חצילים:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2. פורסים את החציל לפרוסות עבות ושוות בגודלן, מסדרים במגש מרופד בנייר סופג, מתבלים במלח בנדיבות, ומשהים ל-30 דקות, עד שהחצילים יגירו את כל הנוזלים.
3. במקביל, מכינים את הרוטב: כותשים את השום, מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים עד שעולה ריח שום.
4. מוסיפים את קוביות העגבניות למחבת, מתבלים בתבלין פיצה ואורגנו, מביאים לרתיחה במשך 10 דקות, ובעזרת כף מועכים את העגבניות לרוטב סמיך.
5. מנגבים את פרוסות החצילים, ומספיגים את המלח בנייר סופג. מעבירים לתבנית אפייה משומנת קלות, ומברישים כל פרוסה בשמן.
6. מתבלים כל פרוסת חציל בתבלין פיצה, ואופים במשך 25 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות, ומעבירים למצב צלייה (אם אפשרי, לא קריטי).
7. מורחים את רוטב העגבניות על החלק העליון של כל פרוסת חציל, באופן שווה. קוצצים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל, ומניחים 4-5 כדורי מוצרלה קטנים על כל פרוסה, או גבינה צהובה מגורדת.
8. מחזירים לתנור למשך 5-6 דקות, עד שהגבינה נמסה, והחצילים משחימים. אם רוצים, מפזרים מעל צ'ילי גרוס, ומגישים מיד, חם.