רכיבים
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים* או משימורים
- 2 כוסות בורגול
- 3 ענפי סלרי
- 1 בצל
- 3 עגבניות
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1/2 2 ליטר מים או ציר ירקות
- 2 כפות שמן
אופן הכנת מרק קטניות:
*איך מבשלים גרגרים חומוס? משרים את גרגרי החומוס בכלי מלא מים במשך 8 שעות, שוטפים היטב ומעבירים לסיר מלא מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה, עד לריכוך. 10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים לסיר כפית מלח.
ממהרים? לכו על חומוס מקופסת שימורים, ואל תשכחו לשטוף היטב לפני השימוש.
1. משרים את הבורגול והעדשים בשני כלים נפרדים מלאים במים, למשך 20 דקות.
2. במקביל, קוצצים דק את הבצל והסלרי, ומגרדים את העגבניות.
3. מחממים את השמן בסיר מרק עמוק, מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים עד להשחמה קלה, מוסיפים את הכמון ומערבבים.
4. מוסיפים את החומוס, הבורגול והעדשים לסיר, ומערבבים.
5. מוסיפים את העגבניות המגורדות לסיר, יוצקים מעל את המים או ציר הירקות, ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
6. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מבשלים במשך 30 דקות נוספות, טועמים, משפרים תיבול, ומסירים מהאש.