רכיבים
- 1 ק"ג קישואים
- 1 בצל גדול
- 1/2 2 כפות שמן זית
- 100 גרם רסק עגבניות
- אורגנו מיובש או תימין (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת גיבץ':
1. קוצצים את הבצל, מקלפים את הקישואים וחותכים לקוביות.
2. מחממים את השמן בסיר, ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הקישואים והאורגנו או התימין, מערבבים ומקפיצים, עד שחלקם משחימים.
3. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות.
4. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים במשך שעה וחצי. מידי פעם מערבבים. אם התבשיל סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים.
5. 10 דקות לפני תום הבישול, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגביהים מעט את הלהבה, כדי לאדות נוזלים עודפים (אם קיימים).
6. מגישים עם המון לחם, או כתוספת למנה עיקרית בשרית או שמורחים על פיתה או בצק פיצה מוכן, ואופים בתנור למשך 12 דקות.