זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 כוסות פטריות שמפיניון קטנות (300 גרם)
- 1 בצל בינוני
- 1 שן שום
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית רוטב סויה
- 1/4 כוס יין לבן (60 מ"ל)
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- לקישוט: פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן הכנת פטריות מוקפצות עם בצל מקורמל:
1. פורסים את הבצל לרצועות דקות, וקוצצים את השום.
2. מנקים את הפטריות במגבת לחה, וחותכים את הרגל. אם משתמשים בפטריות גדולות, חותכים אותם לחצאים, רבעים או פרוסות.
3. מחממים את השמן במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 3-5 דקות, עד לריכוך.
4. מוסיפים את הפטריות, ומקפיצים יחד במשך 8-10 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות.
5. מוסיפים את רוטב הסויה, המלח, הפלפל השחור והיין, ומבשלים עד שהיין מתאדה, במשך 3-5 דקות.
6. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה מעל.